Voor u gelezen (luistertip!)

Posted on Updated on

Voor u gelezen (luistertip!)

In het Nederlands dagblad van 17 december jl. stond een interview met Bina Chirino. Zij is voorzitter van PerspectieF (ChristenUnie-jongeren) en kandidaat op de ChristenUnie-lijst:

“De afgelopen maanden tijdens corona heb ik troost gehaald uit muziek van het muziekcollectief Maverick City Music. Het is een soort aanbiddingskoor dat in 2019 in Atlanta, Georgia is ontstaan. Het is christelijke pop en gospel samen. In coronatijd zijn ze op een nieuwe manier muziek gaan maken. Het koor is doorgegaan met opnames maken en deelt die digitaal met de wereld om mensen te bemoedigen. Vooral het nummer ‘Promises’ bood mij de afgelopen tijd troost. Toen ik ‘Promises’ voor het eerst hoorde, was ik alleen op mijn kamer. Ik voelde dat het niet zomaar een lied was wat iemand zong, maar een gebed op muziek. De tekst was het gebed dat ik naar God wilde uitspreken maar waarvan ik zelf de woorden niet kon vinden. Het lied gaat over Gods belofte van trouw, liefde en hoop, dat Hij zich aan zijn belofte houdt en wij daarop mogen vertrouwen. Though the storms may come and the / Winds may blow I’ll remain steadfast / And let my heart learn when You speak a word it will come to pass. Ook wanneer de storm uitbreekt en er onrust of onzekerheid is, blijft Hij trouw. De tijd waar wij nu doorheen gaan duurt al veel langer dan wij dachten. Dat zit ook in dit nummer. Yes I’ll still bless You / In the middle of the storm / In the middle of my trial. God is er. Niet alleen als ik naar mijn zegeningen kijk en alles lekker loopt, maar juist ook in de storm. Die stip aan de horizon heb ik nodig. (…) God laat ons niet los. Hij heeft het beste met ons voor. Door dit lied denk je na over de lichtpuntjes in deze tijd. De manier waarop we elkaar kunnen vasthouden, nu we elkaar niet letterlijk kunnen vasthouden. (…) door mee te zingen met de muziek van Maverick City Music voel ik me toch onderdeel van een collectief. Ik voel dat ze niet alleen mooi zingen, maar oprecht God aanbidden en geloven in wat ze zingen. Het is een koor waarmee ik op afstand kan meezingen.”

 

Groot is Zijn trouw! Promises is een prachtig lied waar wij al veel van hebben genoten en daarom delen we dit graag met u. Wat wilt u delen met de gemeente? Stuur uw bericht naar weekbrief@hervormdgarderen.nl ; we kijken ernaar uit!

Methilde en Erik-Jan Kevelam